nosotrosL’escola té com a perfil propi i com a línia d’escola els següents trets d’indentitat:

 • El nostre projecte es basa en l’estimulació i el desenvolupament integral dels nens, oferint el màxim de recursos possibles, en un entorn d’afecte, llibertat i autonomia.
 • Afavorim l’estimulació de la sensibilitat artística (als àmbits musical, plàstic i visual) mitjançant diferents tipus de material.
 • Potenciem els valors de convivència i col.laboració, donant així als nens un sentit de grup.

El nostre treball es basa en el constructivisme, on el nen aprèn de la pròpia experiència i construeix ell mateix el seu aprenentatge.

Les nostres programacions es basen en les 3 àrees que proposa el Curriculum d´Educació Infantil del Departament d’Ensenyament, treballant des de l’experimentació, manipulació i la creativitat:

 • Coneixement d’un mateix
 • Descoberta de l’entorn natural i social
 • Intercomunicació i llenguatges

El nostre principal objectiu és que els nens i nenes es trobin “CONTENTS COM A CASA”.

A continuació podràs trobar alguns trets característics desarrollats i que creiem poden interessar-te:

 

Hàbits

hàbits

En l’activitat i en el fer de cada dia transmetem als nens i nenes uns hàbits que els permentin aconseguir autonomia i seguretat. Aquests hàbits i rutines els facilitarà l’adquisició de nous aprenentatges en el seu progrés personal (menjar, ordre, de treball…) i en la convivència.

Index | Amunt

 

Aprenentatges

aprenentatges

Totes les activitats realitzades a l’escola (tant les que es fan a dins de la llar com les que es fan fora) estan programades atenent a uns continguts i objectius concrets.

Els nens aprenen d’una manera lúdica i experimental diferents conceptes fundamentals d’aquesta etapa (els colors, formes geomètriques, conceptes de quantitat…)

El llenguatge verbal és especialment rellevant en aquesta etapa, ajudem al nen a que poc a poc aprengui a expressar-se verbalment i que pugui manifestar el seus sentiments, idees, … (“espais de conversa”, explicacions i representacions teatrals de contes, “el nostre cap de setmana”, “el llibre viatger”, …)

Algunes de les activitats són específiques a cada grup, encara que l’escola treballi conjuntament.

aprenentatges

 • GRUPS NADONS: Massatge infantil, panera dels tresors, jocs de falda, experimentacions (estampacions amb pintura, manipulacions de materials, …)
 • GRUPS P-1: Joc heurístic, ampolles màgiques, activitats manipulatives (experimentem diferents textures, xocolata, farina, …)
 • GRUPS P-2: Joc simbòlic (racons de joc a la nostra ludoteca), capses de música, experimentacions (el nostre hort, la llum, decoloracions amb aigua, estampacions amb aliments, …), treballs per centres d’interès, … (els “centres d’interès” són continguts que van canviant cada curs en funció dels interessos i motivacions dels nens).

Index | Amunt

 

Psicomotricitat i Música

música

La psicomotricitat (o expressió dinàmica) és fonamental els primers anys d’escola perquè és en aquest moment que el nen adquireix consciència de sí mateix i la seva sensibilitat.

Amb les classes de música i expressió dinàmica, a través del joc, els nens aprenen diferents aspectes relacionats amb el moviment, el coneixement del cos i les seves possibilitats: l’espai, el so i la veu. A la vegada, es procura potenciar la sensibilitat del nen, el desenvolupament de la seva imaginació i la creativitat, així com ampliar alguns dels seus coneixements i el seu repertori de cançons.

Cada divendres tots els grups participen en aquesta activitat. Disposem d’una sala de psicomotricitat amb material adequat per fer aquests tipus d’exercicis. La gran amplitut de les nostres aules i pati afavoreix la llibertat de moviment dels nens.

Index | Amunt

 

Sortides

sortidesAl llarg del curs fem petites sortides que complementen el treball realitzat a l´aula i formen part de la programació de l´escola.

Els nens i nenes a partir dels 18 mesos realitzen sortides pel barri (anem al mercat, la rua de carnaval, …), visitem una biblioteca, anem a parcs i jardins i fins i tot a una granja, etc. Fem sortides mensuals a la ludoteca “La Tardor”.

Amb aquestes experiències gaudeixen del seu entorn natural i social més proper, ampliant el seu coneixement.

 

sortides

Index | Amunt

 

Festes

festes

Al llarg del curs celebrem les festes populars:

 • Castanyada: ens visita la senyora castanyera i torrem castanyes al pati.
 • El Nadal: fem la festa del tió i durant tot un matí tenim al Pare Noel amb nosaltres. Per la tarda fem un berenar amb els pares i cantem nadales.
 • Carnaval: El senyor Carnestoltes vindrà a l´escola a donar-nos les “ordres” per la setmana de disbauxa. L’últim dia pel matí fem la gran rua pel barri, acompanyats per les famílies, on els nens porten les seves disfresses confeccionades per ells. Per la tarda convidem a tothom que vulgui a gaudir de la festa a l’escola.
 • Sant Jordi: Volem que la llegenda de Sant Jordi arribi a tothom. Fem la representació del conte al pati i per la tarda les famílies participen en una activitat amb els nens i les educadores.

A més a més celebrem festes relacionades amb diferents continguts treballats. Els nens d’una manera diferent i divertida amplien els seus coneixements. La festa dels colors, de la música i de la primavera són algunes d’elles.

Durant una setmana amb motiu del dia de Santa Cecília, patrona de la música, treballem els instruments musicals i l’últim dia fem un concert a l’escola amb la col·laboració de les famílies.

Pensem que els avis tenen un paper important en l’educació dels nens. Compartim una tarda amb ells celebrant la “festa dels avis”.

A final de curs celebrem el GRAN FESTIVAL VIKY FI DE CURS al Centre Cultural Collblanc-la Torrassa.

Index | Amunt

 

Relació amb les Famílies

families

Pensem que és important que hi hagi una bona comunicació entre famílies i escola, per tal d’afavorir l’educació dels nens en la qual estem tots implicats.

A més a més del contacte diari amb les famílies, hi ha una sèrie de recursos que faciliten aquesta comunicació: l’agenda individual, un panell informatiu, les exposicions de fotos, aplicació per a mòbils, les circulars trimestrals, les entrevistes individuals i les reunions generals.

Ens agrada que les famílies coneguin i s’impliquin en el projecte de l’escola. Per això els fem saber què fem, com ho fem i els demanem la seva col·laboració. Fins i tot fent-les partíceps en les nostres festes.

Index | Amunt